aa7

Tyrkysový tangram

aa7Prosté, jednoduché ale i přesto efektivní. Ložnice mladé slečny dostala na sebe tyrkysovou barvu, která byla různorodě rozmístěna po stěně. Hlavním prvkem byly obří mnohoúhelníky, které do sebe rozličně zapadaly. Důvodem k tomu bylo celkově zjemnění tyrkysového odstínu, který by měl v ložnici uklidňovat.

Zadavatel: žena, 20-30 let
Typ nemovitosti: panelový byt před rekonstrukcí
Malování: ložnice
Čas na zpracování: cca 5 hodin čistého času

Tyrkysová barva spojuje blahodárné účinky modré a zelené barvy, proto podle starých Číňanů očišťuje a zároveň posiluje nejen ducha, ale i mysl a celkově tělo. Tato barva má uklidňující účinky na tělo i duši a podporuje v lidech sebevědomí a fantazii. Je tak ideálním prvkem k nočnímu snění a umístění právě do ložnice buď ve větší či menší míře.

U mladé slečny byla tyrkysová barva umístěna na zeď v pravidelném ořezu od ostatních stěn včetně stropu a podlahy. Aby ale došlo ke zjemnění celého odstínu, byla vynechána místa v pravidelně nepravidelných tvarech. Inspirací pro sestavení této „skládačky“ byla populární hra tangram, ze které se stal exkluzivní prvek na zdi.

Tyrkysová barva se dostala i na vystouplé části v chodbě, které tak slečnu domácí připravují na to, co jí v ložnici čeká a nemine…

Jako základ posloužil již tradiční Jupol, na který byl nanesen cíleně namíchaný odstín Duluxu.

Share This:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *