ab7

barevná mozaika

ab7

Obývací místnost rodinného domku, který původně sloužil k rekreaci a víkendovým pobytům se dočkal razantní změny. Čtyři stěny dostaly nový barevný odstín, který byl laděn do sytého odstínu červené a žluté. Obě barvy byly poté využity jako exkluzivní doplněk štěrku kolem kamen ale i v rámci samotného obrazu.

Zadavatel:  muž, 30-35 let
Typ nemovitosti:  rodinný dům při rekonstrukci
Malování:  obývací pokoj
Čas na zpracování: cca 8 hodin čistého času

Malý rodinný domek v klidné části městyse si zasloužil od svého majitele dávku pozornosti. Obývací pokoj, který byl stylem laděn stylu venkovského měšťana, si proto získal rubínový odstín v kombinaci se žlutou barvou na protější stěně. Aby ale celá místnost nepůsobila stísněným dojmem, byl zachován opticky zvýšený strop formou ručního ořezu i s veškerými drobnými nedostatky z toho vycházející.

Jak již bylo uvedeno výše, exkluzivním prvkem se stal vyrobený obraz ve výše jmenovaných odstínech barev. Abstraktní dílo, kterému byly předlohou poskládané střepy do rozličné mozaiky, obsahuje využité barvy. Aby to ale nebylo až tak jednoduché, svůj vlastní prvek dostalo i okolí kamen.

Kamna, která jsou středem pozornosti celé místnosti, byly usazeny do pomyslné ohrady vysypané štěrkem. Část štěrku byla před samotným pokládáním obarvena využitými barvami a rozmístěn jako protipól a odraz umístěného obrazu na protější stěně.

Coby základní, bílý nátěr bylo využito Jupolu.

Share This:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *